Feest in Noord!

Zaterdagmiddag 14 september is er voor kinderen uit Noord een spelletjesmiddag rondom De Acker, georganiseerd door wijkvereniging Pijnacker-Noord en wijkgemeente De Acker.
Vanaf 15.00 kun je sjoelen,steltlopen, doelschieten, vilten, spiraal spel en nog meer leuke en  sportieve activiteiten. Natuurlijk is er ook iets lekkers voor de kinderen.
Alle kinderen maar ook ouders of belangstellenden zijn welkom voor een ontmoeting met elkaar in Noord.
Ontmoet hier misschien je buurman of je buurvrouw!
NA DE JEUGDACTIVITEIT, GAAT Rond 16.00 de BBQ aan.
De BBQ is een initiatief van de gezinnen waarvan de vrouwen wekelijks samen komen op dinsdagochtend in De Acker.
Zij nodigen de kinderen en hun ouders uit om deel te nemen aan de BBQ.
Iedereen neemt zelf wat lekkers mee voor op de BBQ of een andere lekkernij.
Zo delen we met elkaar de maaltijd.
Rond 18.00 uur is het feest in Noord voorbij.
Een MOOIE kans om elkaar te leren kennen in PIJNACKER Noord!
Waar: Rondom de Acker op Park Berkenoord 2

Geplaatst in Berichten, Sociale cohesie | Een reactie plaatsen

Bestuursvergadering 19 augustus 2019:

Tijdens de bestuursvergadering van de wijkvereniging op 19 augustus 2019 zijn de volgende punten besproken:

–          Wij hebben met het bestuur van het Repair Café afgesproken dat na de lustrum activiteiten naarstig zal worden onderzocht in welk onderkomen het RC terecht kan. Besloten is dat het RC niet buiten de wijk Noord een onderkomen zal zoeken. 

–          De verantwoordelijke wethouder Peter Hennevanger heeft in een gesprek aangegeven dat hij niet bereid is voor het RC een financiële vergoeding te geven nu het RC niet meer in de Schatkaart terecht kan. Wel wil hij zorgen voor opslagruimte voor de materialen.

–          Met het bestuur van het Denk Sport Huys zal een afspraak worden gemaakt over mogelijk te organiseren activiteiten.

–          In de vergadering zijn voor het sociale gebeuren in de wijk de volgende mogelijkheden genoemd: kluscursus, huiswerk cursus, wandelclub en speurtocht voor kinderen over kunst in de wijk.

–          De renovatie van de Bomen- en Berkenbuurt vordert goed .

–           De volgende wijkschouw staat gepland voor 18 september.

Geplaatst in Berichten | Een reactie plaatsen

Bestuursvergadering 11 juni 2019:

Tijdens de bestuursvergadering van de wijkvereniging op 11 juni 2019 zijn de volgende punten besproken:

–          Wij hebben van de directeur van de Schatkaart te horen gekregen dat het Stanislas College per half juli 3 lokalen van de Schatkaart als dependance in gebruik gaat nemen. Dit betekend dat het Repair Café per die datum met alle aanwezige reparatiematerialen uit de school moet zijn.

–          Nu er op korte termijn geen locatie meer is voor het Repair Café wordt besloten een gesprek aan te vragen met de verantwoordelijke wethouder Peter Hennevanger om te kijken of de gemeente bereid is om te kijken naar een oplossing.

–          Er zal met het bestuur van het Denk Sport Huys (voormalig rouwcentrum) contact worden opgenomen of wij na de verbouwing het Repair Café hier kunnen  huisvesten.

–          Bij het Repair Café van 4 mei was het gezellig druk en er zijn diverse reparaties verricht. 

–          De renovatie van de Bomen- en Berkenbuurt vordert gestaag. De verontreiniging in de Prunuslaan is verwijderd en de nutsbedrijven zijn nu bezig met hun kabels en leidingen. Diverse straten in Park Berkenoord zijn inmiddels ook aan renovatie onderhevig. Het betreft hier de straten waardoor het park wordt omzoomd. De binnenpleinen komen later aan de beurt.

–          De volgende wijkschouw staat gepland voor 18 september.

Geplaatst in Berichten | Een reactie plaatsen

De Verbeelding

De Verbeelding 2019

Op 28 en 29 september strijkt voor de 26e maal De Verbeelding neer in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede.
Het wordt weer een weekend bomvol kunst, muziek en andere optredens. Uiteraard is er ook voor kinderen genoeg te doen, van de kindervoorstelling (deze keer in Pijnacker én in Nootdorp) tot Muziek op Schoot voor de allerjongsten. En natuurlijk is er het centrale Verbeeldingsplein in het hart van Pijnacker.


Geplaatst in Berichten | Een reactie plaatsen

Doet u mee, voor deze 2 goede doelen?

Geplaatst in Berichten | Een reactie plaatsen

Voorrondes NK Stoepranden

Beste meneer/mevrouw,

Wij zijn Amber en Carlo en wij zijn stagiaires van Team4Talent. Op zaterdag 14 september 2019 organiseert Team4Talent één van de dertig voorrondes NK-stoepranden op het Raadhuisplein in Pijnacker. Het toernooi is voor jong en oud, vanaf 6 jaar kan je al deelnemen. Per leeftijdscategorie worden er drie gouden tickets uitgereikt voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 22 september 2019 in Amersfoort plaatsvinden. Deze finalisten worden van vervoer voorzien voor dit leuke dagje uit!

De leeftijdscategorieën zijn als volgt ingedeeld:

–         12.00 – 13.00 uur: 75+

–         13.00 – 15.00 uur: 15 – 24 jaar & 25 – 74 jaar

–         15.00 – 18.00 uur: 6 – 10 jaar & 11 – 14 jaar

Het zou fijn zijn als ook wijkverenigingen in de promotie hiervan hun steentje kunnen bijdragen. Het zou geweldig zijn als jullie ons willen helpen met het verspreiden en promoten van dit fantastische evenement. Ook hebben wij binnen afzienbare tijd posters beschikbaar die wij graag zouden willen ophangen bij jullie. Is dat wat jullie betreft akkoord? In de bijlage is alvast de digitale poster te vinden, die gebruikt kan worden. ​

Wij horen graag van u.

Met vriendelijke groet,

Amber van Santen en Carlo Schep

Geplaatst in Berichten, Sociale cohesie | Een reactie plaatsen

Eerste gemeentelijke cultuuravond op 21 mei 2019

Overgenomen van de gemeentelijke website www.pijnacker-nootdorp.nl

Cultuur brengt samen en draagt bij aan een gevoel van saamhorigheid. Het college wil graag het culturele veld en geïnteresseerde inwoners betrekken bij de totstandkoming van de cultuurnota.

Volgens de ambitie uit het hoofdlijnenakkoord 2018-2022 van dit college is de gemeente Pijnacker-Nootdorp bezig met het vormgeven van een cultuurnota.

Cultuuravonden

Dat doen we bijvoorbeeld door het organiseren van twee cultuuravonden. De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 21 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur. U bent vanaf 19.00 uur welkom in het Parochiehuis, Oostlaan 38a te Pijnacker.

Tijdens deze bijeenkomsten staan onder meer de volgende vragen centraal:

  • Welke kansen zien we voor cultuur in de komende jaren en welke ambities horen daarbij?
  • Welke mogelijkheden zien we voor meer afstemming en samenwerking?

Bent u verhinderd, maar wilt u wel van u laten horen of heeft u vragen? Benadert u dan de beleidsadviseur cultuur; Marcella Delissen, e-mail: m.delissen@pijnacker-nootdorp.nl

Aanmelden

U kunt zich digitaal aanmelden via het digitale aanmeldformulier. Mocht u gezamenlijk komen, wilt u dan alle deelnemers individueel aanmelden?

Geplaatst in Berichten | Een reactie plaatsen

Samenvatting bestuursvergadering 14 mei 2019

Tijdens de bestuursvergadering van de wijkvereniging op 14 mei 2019 zijn de volgende punten besproken:

  • De overname van het rouwcentrum van De Laatste Eer door de Bridge verenigingen is rond. Er zal een afspraak worden gemaakt met het bestuur van de Stichting om te kijken of wij ook gebruik kunnen maken van hun gebouw.
  • Bij het Repair Café van 4 mei was het erg druk en zijn er veel reparaties verricht.
  • De Buurttuin ziet er goed uit. De oregano en salie kunnen worden geplukt..
  • De renovatie van de Bomen- en Berkenbuurt vordert wel maar nu is er weer verontreiniging in de Prunuslaan geconstateerd. Hierdoor veranderd de planning. Ter compensatie zal nu eerst de Goudenregensingel tussen de Nootdorpseweg en de Noordweg van de nieuwe bestrating worden voorzien en zal de straat van Park Berkenoord parallel aan de Meidoornlaan nu worden gerenoveerd

Geplaatst in Berichten, Renovatie, Repair Café, Sociale cohesie, Vereniging | Een reactie plaatsen

Bomenbuurt kiest kleur

De Bomenbuurt krijgt een opknapbeurt. In het najaar worden alle huizen geverfd. Bewoners mogen zelf kiezen welke kleur zij op hun gevel willen hebben. Zaterdag 13 april organiseerde Rondom Wonen, samen met de gemeente, de bibliotheek en jeugdwerk, een bijeenkomst om de kleur uit te komen kiezen. In de weken daarvoor hadden bewoners al uit 10 kleuren kunnen kiezen. Nu ging de keuze tussen 5 kleuren.

Het was een geanimeerde bijeenkomst. Er was koffie, thee, een koekje en limonade en snoepjes voor de kinderen. Er werd ook een enquête gehouden over de leefbaarheid in de wijk.

Voor de kinderen waren er vogelnestkastjes die ze konden verven en versieren.

In het najaar wordt er ook nog een activiteit voor kinderen georganiseerd waarbij ze panelen mogen ontwerpen en beschilderen. Die panelen komen te hangen op de hoekhuizen van de straten van de bomenbuurt en de Acacialaan. Maar daarover later meer ………

Bomenbuurt1
Geplaatst in Berichten | Een reactie plaatsen

Samenvatting bestuursvergadering 18 maart 2019

Tijdens de bestuursvergadering van de wijkvereniging op 18 maart 2019 zijn de volgende punten besproken:

  • De overname van het rouwcentrum van De Laatste Eer door de Bridge verenigingen is bijna rond. Het college van B&W is akkoord met de garantstelling.  Nu moet de Raad nog akkoord gaan..
  • De Algemene Ledenvergadering duurde te lang. Wij zullen er samen op toezien dat dit niet meer voorkomt.
  • Er is kennisgemaakt met met Moniek Wibier als de nieuwe ecoloog. Zij werkte hiervoor voor de stad Delft. Zij is blij hier met meer natuurlijk groen te maken te hebben.
  • De renovatie van de Bomen- en Berkenbuurt vordert goed. De Lijsterbeslaan is bijna klaar en met de Prunuslaan is een begin gemaakt.

Geplaatst in Vereniging | Een reactie plaatsen