Werkzaamheden buurttuin Noord van start

Zaterdag 14 mei 2016 zijn de buurtbewoners van Pijnacker-Noord al om negen uur ’s morgens aan het werk om vorm te geven aan hun eerste buurttuin. Met man, vrouw en macht worden de eerste piketpalen (gesponsord door de firma Meerbouw) in de grond gezet.

Daarna konden we de paden uitdiepen en begon het echte werk.

Met de houtsnippers van de enorme stapel die we van de Gemeente hadden gekregen, moesten we over de hoge nieuwe brug naar de tuin, Met die snippers vulden we de paden en dat was veel en vooral zwaar werk. Gelukkig regende het zo af en toe en dan moesten we wel even stoppen om koffie te drinken.

Aan het einde van de ochtend waren alle paden gevuld en toen zei onze deskundige dat er nog een zelfde lading bovenop moest. Daar zijn we toen nog wel aan begonnen, maar dat is nog niet afgekomen.

De eerste plantjes hebben we wel nog kunnen zetten, zo kwam een werkgroeplid met twee boompjes aan en vulden we met aardbeiplantjes de randen aan. Ook sla, maïs en frambozen kregen een plaatsje. Het begint er echt al op te lijken.

Belangstelling

Veel leuke reacties kregen we van mensen die langs kwamen lopen. Maar het allerleukste moment was toch wel toen Ralph Schalk, cartoonist van onze Telstar, persoonlijk zijn tekening van Bart en Joop kwam aanbieden.

We kijken terug op een frisse ochtend, maar zijn erg blij met het resultaat.

Wilt u zien hoe het er bij staat, kom gerust langs. Wilt u wat planten, let dan wel op de voorlopige bordjes. Die geven de verschillende soorten planten aan. Graag aan die soortenindeling houden, anders putten we de bodem uit.

Kijk ook eens op de Facebookpagina van de buurttuin.

Voor vragen kunt u terecht via moestuin@pijnacker-noord.nl

Hieronder een korte fotorapportage (klik op Buurttuin) van de start van de buurttuin aan de Cort van der Lindenlaan.

Buurttuin

Buurttuin aan de Cort van der Lindenlaan
in den beginne