25 jaar De Verbeelding, ook in Pijnacker-Noord!

De VerbeeldingDe Verbeelding, dit jaar bezig aan haar 25ste en dus jubileumeditie, doet ook in 2018 Pijnacker-Noord aan. Vorig jaar hebben we ons programma stevig uitgebreid naar meer locaties in de hele gemeente Pijnacker-Nootdorp. In deze 25e editie doen we daar nog een schepje bovenop. Enkele nieuwe programma onderdelen, enkele nieuwe locaties erbij en natuurlijk heel veel mooie kunst.

Op zaterdag 29 en zondag 30 september valt er veel te genieten. Alle informatie vindt u in ons programmaboekje, dat u op meerdere plaatsen kunt ophalen, o.a. op alle locaties.
Voor iedereen is er iets vlakbij huis te bezoeken, maar nóg leuker is het om ook eens op plaatsen te gaan kijken die u niet kent. Op 30 deels bijzondere locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede is twee dagen lang kunst te bewonderen én te kopen van landelijk bekende kunstenaars, maar ook van lokale kunstenaars. Op die locaties vinden ook optredens plaats op het gebied van zang, dans, muziek, theater en vertelkunst.
Op een drietal locaties, in elke kern van de gemeente één, is een tentoonstelling van lokale
liefhebbers, die we zo de gelegenheid bieden iets van hun hobby te tonen.

In en vlakbij Pijnacker-Noord zijn dat de volgende locaties:

  • ’t Prinsesje (SKOP), Meidoornlaan 2,
  • Joannes de Dooperkerk, Oostlaan 38,
  • De Schakelaar, dr. Van der Helmlaan 11,
  • Kas Nic van Winden, Rijskade 17,
  • Tout le Monde, Noordweg 19,
  • De Notelaer, Nieuwkoopseweg 11,
  • Chris en Mia de Koning, Vlielandseweg 75.

 Raadhuisplein
Het hart van de Verbeelding blijft het Raadhuisplein in Pijnacker. Dit is de plek van het
Verbeeldingsfestival. Op zaterdag en zondag kunt u van half drie tot acht uur ’s avonds genieten van optredens van vooral lokale bandjes in verschillende muziekstijlen. Het Raadhuisplein is verder het hele Verbeeldingsweekend gevuld met een creamarkt en gezellige terrassen. In de stand van de Verbeelding kunt u een programmaboekje met route ophalen en informatie verkrijgen.
Jubileumconcert
Vanwege ons 25 jarig jubileum is er op zaterdagavond een bijzonder jubileumconcert in de
Dorpskerk in Pijnacker. Het duo Beth & Flo (Elsbet Remeijn en Claudette Verhulst) spelen klassieke muziek op de piano met daarbij een vleugje theater.
Als Verbeelding zijn we er trots op dat Beth & Flo ons jubileum op zaterdag 29 september komen opluisteren. Aanvang: 20.30 uur in de Dorpskerk aan de Kerkweg in Pijnacker. Kaarten voor dit concert à € 12,50 zijn o.a. te koop bij Het Moortje, van Atten en via website www.deverbeelding.nu
Opening
Op vrijdagavond 22 september opent burgemeester Francisca Ravestein om 20.00 uur het
Verbeeldingsweekend in Theater Cultura in Nootdorp. Het professionele dansduo ‘Pop up Dance” , van oorsprong inwoners van Pijnacker, betreedt daarna het podium voor een aantal moderne dansen, waarmee het Verbeeldingsweekend echt van start gaat.
Meer informatie
Het complete programma en de fietsroute zijn te vinden op www.deverbeelding.nu , op de
Facebookpagina van De Verbeelding en in het eerder genoemde programmaboekje..
Een korte vooruitblik vindt u op www.pijnacker-nootdorp-actueel.nl en in de Telstar van 26 sept.

Dit bericht is geplaatst in Berichten, Sociale cohesie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *