Dansavond in Parochiehuis was een gezellig experiment

Om te kijken of de traditie van dansavondjes in Noord uit het verleden nieuw leven in te blazen was heeft de wijkvereniging Noord een nostalgische dansavond georganiseerd.

Afgelopen vrijdagavond wisten 55 mensen het Parochiehuis te vinden voor een avond met live muziek van de plaatselijke band Stumbling. Deze band speelt vooral Jazzy dansmuziek uit de jaren ‘30 en ’40 met af en toe een grap of een Rock & Roll nummer.

Dansavond okt 2018 in het Parochiehuis

Dansavond okt 2018 in het Parochiehuis

Om 20.00 uur ging de muziek van start. Er werden veel foxtrots gespeelt, maar ook weleens een wals en aan het einde zelfs twist en Rock&Roll. Door veel van de aanwezigen werd daar enthousiast op gedanst. Anderen genoten vooral van de muziek van de band die zeer gewaardeerd werd.

Er waren zo’n 15 mensen uit de wijk Noord, maar een aantal dansenthousiastelingen waren zelfs uit Nootdorp, Rijswijk, Leidschenveen en Leiden gekomen. Omdat de meeste mensen elkaar bij aanvang niet kenden was men eerst wat stil, maar na de eerste pauze werd het steeds gezelliger aan de tafels.

Uiteindelijk hebben alle bezoekers een heel leuke avond gehad en zou die volgens hen voor herhaling vatbaar zijn.

De wijkvereniging moet zich echter  beraden om deze activiteit vaker op het programma te zetten met zo weinig mensen uit de wijk zelf. Zij gaan op zoek naar andere gezelligheid waar hopelijk meer belangstelling voor is.

Dit bericht is geplaatst in Berichten, Sociale cohesie. Bookmark de permalink.