Heesterfeest: 8 september afronding renovatie

Op deze mooie zaterdag hebben wij met de Heesterbuurt bewoners feest gevierd om de afronding van de renovatie te vieren. In samenwerking met de “Heesterwijk Vrienden” is het feest voorbereid en vorm gegeven. De Heesterwijk Vrienden is een club van enthousiaste buurtbewoners, die zich bezig houdt met het organiseren van allerlei feestjes in de Heesterbuurt. Zo regelen zij een Paasfeest en een Halloween feest en wanneer er reden is om een ander feestje te vieren organiseren zij dat ook.

We begonnen in een klein beetje druilerig weer, aan de opbouw van het feest. Dat bestond uit twee delen. Eerst ging alle aandacht naar plezier voor de kinderen uit de wijk. Er waren twee springkussens, een groot aantal oud Hollandse spelen en twee speurtochten voor grote en kleine feestbeesten. Daarnaast was de Jeugd Brandweer present om (gelukkig namaak) vuurtjes te blussen. Ook was er voldoende te snoepen natuurlijk. Gelukkig werkten de weergoden deze middag verder prettig mee en regende het verder niet. Kernwethouder Peter Hennevanger en onze wijkmanager Peter van der Sman waren toen ook aanwezig.

Toen de kinderen uitgespeeld waren was er een uitgebreid Indisch buffet en de BBQ locomotief was op stoom. In een keurige rij kwamen de buurtbewoners langs al het lekkers en er werd volop genoten van de nasi, bami rendang, bali, sambal goreng boontjes en nog vééééél meer. En natuurlijk werden de hamburgers, sateetjes en dergelijke niet vergeten. Dank daarvoor aan Oriental en de BBQ eigenaar.

Financieel is dit alles mogelijk gemaakt door de Buurtknip van de Gemeente, een bijdrage van Rondom Wonen en een flinke ondersteuning van de Wijkvereniging.

Alle gulle gevers DANK daarvoor.

En natuurlijk dank aan Esmaralda, Nathalie, Tamara, Jos, Marc en Leo voor al het geregel. Het smaakte naar meer hoorden we regelmatig.

 

Bart Ennema

Dit bericht is geplaatst in Berichten, Renovatie, Sociale cohesie. Bookmark de permalink.