Het “Nieuwe inzamelen”

Binnenkort zet de gemeente Pijnacker-Nootdorp weer een stap bij de invoering van het Nieuwe inzamelen. Graag informeren we u als betrokken (bewoners)vereninging over de acties die komen gaan. Zo weet u wat er gaat komen en kunt u bij vragen anderen informeren. 
We hebben het Nieuwe Inzamelen al ingevoerd in twee wijken.
Nu blijkt dat het werkt, gaan we het Nieuwe Inzamelen in één keer invoeren in de rest van de gemeente. Het college besloot hiertoe eind 2019.

Het is nu zo ver dat een locatieplan voor de hele gemeente is voorbereid. Hierin staan alle nieuwe locaties voor ondergrondse containers in de kliko-wijken in de kernen.
Dit locatieplan komt ter inzage te liggen van 17 april tot en met 28 mei en iedereen kan hier op reageren. 
Niet meegenomen in het locatieplan zijn de twee startwijken Emerald en Klapwijk en alle wijken met ondergrondse containers voor afval, omdat ondergrondse containers hier al in de grond zitten. Ook de al bestaande locaties en het buitengebied/bedrijventerreinen (waar met 4 kliko’s wordt ingezameld) zijn niet in het plan opgenomen.

Inwoners worden hierover geinformeerd op verschillende manieren:

  • 16 april staat in Telstar een dubbele themapagina met informatie over het afvalbeleid, afval scheiden en het locatieplan.
  • Vanaf die datum is ook een webpagina live (www.pijnacker-nootdorp.nl/afval) met informatie over het nieuwe afvalbeleid, het locatieplan en informatie over het indienen van een zienswijze.
  • Na koningsdag ontvangen alle inwoners uit kliko-wijken een brief met informatie over het nieuwe beleid en de locatieplannen. Op de achterzijde staat een afvalscheidingswijzer. Inwoners worden uitgenodigd om een toelichtend filmpje te bekijken dat vanaf die week op de website staat. 

Het is helaas niet mogelijk om in deze corona-tijd een informatiemarkt/inloopavond te houden. Een digitale inloopavond leek ons gezien het grote aantal betrokken huishoudens en het informerend karakter niet het geschikte middel. We hebben er in dit geval voor gekozen om ons verhaal nog eens toe te lichten met een filmpje dat iedereen in zijn eigen tijd kan bekijken. Daarnaast wijzen we inwoners er nadrukkelijk op dat zij bij vragen contact kunnen opnemen met de gemeente. Dit kan telefonisch via 14 015 en via een specifiek emailadres: afval@pijnacker-nootdorp.nl.

NB.Als u na het bovenstaande te hebben gelezen en de tekening op de site van de gemeente hebt bekeken, commentaar of opmerkingen hebt, wilt u dit dan sturen naar info@pijnacker-noord.nl

Dit bericht is geplaatst in Berichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *