Repair Cafe geopend!

Op 6 september heeft wethouder Bernard Minderhoud het repair Café in Pijnacker-Noord geopend. Dat was een hele klus voor hem, want hij moest een ontbrekende letter op een bord vastspijkeren. Volgens eigen woorden was hij niet handig met een hamer. En dat bleek ook uit de scheve positie van de letter A na afloop. Een wethouder is waarschijnlijk beter in het hameren op het standpunt van zijn partij!

In zijn speech zette hij de zaak echter weer recht en sprak hij waarderende woorden over het initiatief van de Wijkvereniging. Voorzitter Joop van den Berg had al eerder uitgebreid verteld over dit initiatief om mensen zo bij elkaar te brengen in de wijk en om mensen uit heel Pijnacker op deze wijze te kunnen helpen. Hij dankte ook de eerste sponsors.

Het was trouwens opvallende hoeveel lokale politici bij de opening aanwezig waren! Geweldig. Zou dit iets te maken kunnen hebben met de nieuwe taken van de Gemeente bij het organiseren van zorgtaken?

Onmiddellijk na de opening werd begonnen met de eerste reparaties. Waterkokers, videorecorders, radio’s, schemerlampen, strijkijzers, bladblazers, een fiets en nog meer spullen werden aan een diagnose onderworpen en meestal gerepareerd.  In de wachtkamer werd koffie geserveerd met heerlijk zelfgemaakt gebak en koekjes. Hier werd aan de andere doelstelling gewerkt: prettig socialiseren. Vele vrijwilligers en de aanwezige “klanten” maakten er samen een gezellige boel van! Zie een paar foto’s.

Vanaf nu is het Repair Café elke eerste zaterdag van de maand open in de basisschool De Schatkaart aan de Groen van Prinstererlaan, van 10:00 – 12:00 uur. Dus eerstvolgende keer is 4 oktober.

Dit bericht is geplaatst in Repair Café. Bookmark de permalink.