Feestje geslaagd!

Het feest op de centrale speelplek in de Geleerdenbuurt had het thema “Samen verantwoordelijk voor een mooie, schone en gastvrije buurt”.

De afronding van de eerste fase van de renovatie van de gehele wijk werd gevierd. Wethouder Francine van der Jagt en haar management team waren sterk vertegenwoordigd.

In zijn openingswoordje sprak Joop van den Berg namens de Wijkvereniging zijn vreugde uit over het bereikte resultaat. Er is eerder heel wat afgezien, maar nu is het goed.

Na een lange ontwerpfase waarbij de bewoners af en toe nauw betrokken waren en een iets uitgelopen realisatie is het werk nu bijna klaar. Binnenkort vindt er nog een schouw plaats om dit project af te sluiten. De uitslag van een enquête geeft aan dat de bewoners nu heel tevreden zijn.

Daarna kreeg de wethouder de microfoon. Zij bedankte de bewoners en de wijkvereniging voor de samenwerking en de inbreng. Zij vertelde ook dat de Gemeente veel heeft geleerd van de realisatie van dit eerste deelproject van de wijk. Voor het project in de Staatsliedenbuurt zullen bepaalde zaken anders worden afgesproken en gepland met de uitvoerende bedrijven. Vooral de planning van het werk van de nutsbedrijven kan beter.

Wij hadden een grote tent neergezet op de speelplek met het oog op de weersvoorspelling. Dat was maar goed ook, want de buien kwamen inderdaad even “buurten”.

De opkomst van de gasten en de bewoners was groter dan verwacht!  Voor de kinderen waren er buiten spelletjes en een schilderwedstrijd binnen in de tent.

Aan het eind reikte de wethouder de prijzen uit. Na afloop was iedereen tevreden.

Wij danken alle vrijwilligers die aan de organisatie hebben meegewerkt zeer hartelijk! Zonder jullie kan zoiets niet slagen! Tineke Reijnhoudt heeft een prachtige fotorapportage gemaakt. Deze wordt zsm online gezet.

Dit bericht is geplaatst in Sociale cohesie. Bookmark de permalink.