Klankbordgroep StaatsBosBeheer

De klankbordgroep van Staatsbosbeheer (SBB) voor het gebied Balijbos en Bieslandse bos volgt de voortgang en ontwikkeling van de huidige reconstructie van het gebied en adviseert SBB. De reconstructie omvat verbetering van fiets-, wandel- en ruiterpaden, aanleg van speelbos, plaatsen van entrees, hekken, panelen, kunstwerken, enz. Boswachter Jennie van Leeuwen leidt de vergaderingen met de klankbordgroep die 4x per jaar plaats vinden.

Ons lid Helma Wubben is op persoonlijke titel lid van deze klankbordgroep. Zij houdt ons op de hoogte.

Momenteel is de enorme bezuiniging waarmee SBB te maken krijgt een belangrijk onderwerp. Zij vrezen veel gebieden die zij beheren te moeten afstoten en daar kan het Balij- en Bieslandse bos er één van zijn. Daarmee wordt de toekomst van dit belangrijke groen rond onze wijk onzeker. Een delegatie van de klankbordgroep bestookt de politiek met vragen, zoekt versterking bij natuurwerkgroepen in de regio en sturen berichten naar de media.

Indien u een vraag of voorstel heeft dat Helma mee kan nemen naar de volgende bijeenkomst met SBB, dan kunt u haar mailen of bellen: hwnospam@gmail.com of 06 2696 1499

Dit bericht is geplaatst in Sociale cohesie. Bookmark de permalink.