Wijktoezicht/ Buurtpreventie

U heeft ons vast al eens gezien in onze blauwe hesjes; de mensen van wijktoezicht.
Wijktoezicht Pijnacker Noord is een samenwerking tussen burger, gemeente en politie om o.a. woninginbraken en overlast te voorkomen. Sinds juni zijn we in Pijnacker Noord hard aan het werk met een enthousiaste groep vrijwilligers, om de veiligheid en leefbaarheid in onze wijk te verbeteren. Aan mij de eer om coördinator te mogen zijn van deze leuke en betrokken mensen. Alle vrijwilligers zetten zich geweldig in, om van dit project een groot succes maken!

We zijn alweer een tijdje bezig. Hier volgt een aantal hoogtepunten:

  • Onze hulp is inmiddels al gevraagd door de politie bij het uitkijken naar fietsendieven.
  • We hebben sleutels in een deur aangetroffen en veilig gesteld.
  • We hebben een heleboel zwerf- afval en grofvuil laten weghalen in samenwerking met meldpunt leefomgeving van de gemeente. Hiermee is o.a. gevaar voor brandstichting weggenomen.
  • Onze aanwezigheid wordt door de buurt zeer op prijs gesteld. Dat blijkt wel uit de complimenten en reacties. We merken dat het onderwerp veiligheid leeft in onze wijk.

Mijn naam is Simone van Dijk. Ik ben werkzaam in de particuliere beveiliging. Tevens ben ik gecertificeerd coördinator beveiliging. Vanuit mijn passie voor het werken met het thema “veiligheid”  en vanuit sociaal maatschappelijke betrokkenheid, ben ik coördinator van wijktoezicht Pijnacker Noord geworden.

Ik ben u namens alle bewoners  ontzettend dankbaar, als u ook uw steentje bij zou willen dragen. Met elkaar zorgen we voor een veilig en leefbaar Pijnacker Noord.

Wijktoezicht Pijnacker Noord is op zoek naar meer vrijwilligers die minimaal 1 keer per maand maximaal 1,5 uur beschikbaar zijn. Hoe meer wijktoezichthouders er zijn, hoe meer rondes er gelopen kunnen worden: Bent u ouder dan 18 jaar en bent u minimaal 1 keer per maand beschikbaar op een tijdstip dat u uitkomt en woonachtig in Pijnacker Noord? Meld u dan aan of vraag eerst extra informatie aan via buurtpreventie@pijnacker-noord.nl

Dit bericht is geplaatst in Sociale cohesie. Bookmark de permalink.