Zonnepanelen in Noord

Op een wandeling door de wijk (niet de hele wijk) kwam ik zes zonnepaneelinstallaties tegen. De grootte varieerde van drie tot twaalf panelen en opvallend vond ik dat verschillende installaties vlak bij elkaar in de buurt liggen. Vanuit mijn zolderraam zag ik de volgende dag in de zijstraat de zevende gemonteerd worden. Het is geen hoge score gezien de ongeveer  500 particuliere woningen in de wijk, waarvoor in de meeste gevallen geen vergunning  nodig is.

Dat bewoners een afwachtende houding aannemen merk je in gesprekken: “Wij zouden er ook eens naar moeten kijken”,  ”wat komt er bij kijken als je zonnepanelen monteert  of laat monteren?” of , echt Hollands, “wanneer heb je de kosten eruit?”.

Op internet vind je zoveel informatie, dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is mond-op-mond informatie misschien wel de meest effectieve manier om de mogelijkheden en de beperkingen van zonnepanelen onder de aandacht te krijgen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Bij de voorbereiding van dit stukje heb ik eens naar de andere bewonersverenigingen in Pijnacker en naar de gemeentelijke site gekeken. Daar bleek dat Bewonersvereniging Klapwijk (bvklapwijk.nl/)  het onderwerp ruim in de schijnwerpers heeft gezet.

Het ligt voor de hand dat, met de winter achter de rug en de zomer in het verschiet, de interesse stijgt. We kunnen die aanjagen door ervaringen dicht bij huis, dus in de wijk, beschikbaar te stellen. Heeft u interesse en vragen of overweegt u zo’n installatie; heeft u er één en bent u bereid uw ervaringen te delen , stuur dan een bericht naar info@pijnacker-noord.nl.

Dit bericht is geplaatst in Sociale cohesie. Bookmark de permalink.