In de zomer van 2015 zijn we samen met de politie en de Gemeente, gestart met het Buurtpreventie project. In tweetallen lopen vrijwilligers een in principe willekeurige ronde door Pijnacker-Noord. Een ronde duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Door middel van een telefoon verbinding kunnen zij direct contact opnemen met de plaatselijke politie. Deze reageert zonodig direct. Ook kunnen zij in sommige situaties een advies achterlaten t.a.v. beveiliging van een onveilige situatie. Helaas is het nodig! Het is al gebleken erg nuttig te zijn. Meer deelnemers zou de veiligheid zeker nog vergroten en het zou de lopers minder belasten. Wij zoeken nog vrijwilligers voor de buurtpreventie Hebt u interesse om twee keer per maand mee te lopen: buurtpreventie@pijnacker-noord.nl geeft u graag alle informatie. Daarnaast wordt onze buurt beveiligd d.m.v. Whatsapp-groepen. Als lid van zo’n groep ontvangt u op uw mobiele telefoon een bericht als er door een buurtbewoner iets verdachts wordt gezien. U bepaalt zelf of en hoe u op dit bericht wilt reageren.
BuurtE-mail adres / BeheerderStraten
Bomen- en Berkenbuurtbuurtwabp.bomenbuurt@gmail.com

Eugenie Starrenburg
Nootdorpseweg, Noordweg, Lindelaan, Goudenregensingel, Acacialaan, Beuklaan, Elzenlaan, Esdoornlaan, Kastanjelaan ,
Vlierlaan, Vogelkerslaan, Wegedoornlaan, Park Berkenoord
Heesterbuurtheesterwijk@gmail.com

José van Haaren
Wilgenhof, Weigelialaan, Vuurdoornlaan, Ribeslaan, Magnolialaan, Bremlaan, Hortensialaan, Ligustrumlaan, Berberislaan, Goudregensingel, Seringenlaan ,Jasmijnlaan
Meester doctor van Den Helmlaan
Hesselt van Dinterlaan, Meidoornlaan
Staatsliedenbuurtwabp.pijnackernoord@gmail.com

Marcel Groenewege
De Visserlaan, Nolenslaan, van Houtenlaan, Tilanussingel, Thorbecklaan, Gerbrandylaan, Rommesingel, Cort van der Lindenlaan, Schoutenlaan, Oudlaan, Dreeslaan,
Aalberselaan, Albardalaan en Colijnlaan
Geleerdenbuurtbuurtwhatsapppijnackernoord@gmail.comEinsteinlaan, Nobellaan / Noordweg 88-126, Einsteinlaan, Pasteurlaan, Florence Nightingalelaan, Nansenlaan, Curielaan, Pasteurlaan, Rontgenlaan, Dunantlaan, Lorentzlaan, Albert Schweitzerlaan, Kamerling Onneslaan, Nootdorpseweg 71-73.
Gezocht !Bestuursleden voor de vereniging.

De wijkvereniging Pijnacker-Noord is destijds opgericht toen de gemeente onze wijk ging renoveren. Daarin heeft de wijkvereniging veel zeggenschap gehad. Ondanks dat het lang heeft geduurd is de wijk naar volle tevredenheid opgeleverd. Toen kwam de coronaperiode waardoor er allerlei activiteiten niet konden doorgaan en ligt het wijkgebeuren een beetje in een slaaptoestand.

Er zijn verschillende bestuursleden geweest die zich hebben ingezet voor de ontwikkeling van de wijk. In 2021 was er al een vacature en nu zijn er nog twee bestuursleden mee gestopt. Het bestuur bestaat nog maar uit drie leden en dat is veel te weinig. We zijn dus naarstig op zoek naar drie enthousiaste leden die ons bestuur willen komen versterken.

Is uw nieuwsgierigheid nu gewekt dan kunt u contact op nemen via de website met de secretaris Dick Grootenboer.