In Pijnacker Noord zijn een vijftal locaties gepland voor nieuwbouw, vastgelegd in het geldende bestemmingsplan.

A) Stanislas 1 Dat is de plek aan de Meidoornlaan tegenover het Helmhuis. Het nieuwe bestemmingsplan geeft aan dat er 94 appartementen komen voor senioren en starters, zowel koop- als huur woningen. De bouwhoogte mag maximaal 13 meter bedragen. Dit komt overeen met vier bouwlagen. Eventueel kan er (half-) verdiept onder de appartementen worden geparkeerd. De afstand ten opzichte van het Helmhuis moet minimaal 27 meter bedragen. Omwonenden en de Wijkvereniging hebben veel bezwaar gemaakt tegen het oorspronkelijke plan en hebben alternatieve plannen gemaakt (zie ook de presentatie van Visie naar Zicht). Wat nu in het bestemmingsplan staat is na behandeling van de bezwaren vastgesteld in de gemeenteraad.

B) De Berkenhoflocatie  aan de Goudenregensingel, vooralsnog bestemd voor onderwijs, maar op termijn voor woningen.

C) Stanislas 2 Dat is de plek aan de Meidoornlaan tegenover de Wilgenhof. Het bestemmingsplan geeft aan dat hier 10 twee onder één kap vrije sector woningen gebouwd mogen worden. De bouw start zodra een projectontwikkelaar mogelijkheden ziet deze te verkopen.

D) Thorbeckelaan Oost. Tussen de Kuyperlaan en de Troelstralaan en aan de rand van de Thorbeckelaan, bouwt Rondom Wonen drie gelijke appartementengebouwen. Het parkeren vindt er direct naast plaats, dus op de koppen van de grote flats. Elk appartementengebouw bestaat uit 22 huurwoningen (15 stuks 3-kamer woningen van circa 60 m2 en 7 stuks 2-kamer woningen van circa 45 m2). De woningen op de begane grond hebben een terrasje en de verdiepingen daarboven een balkon. Tevens is voorzien in een gezamenlijke fietsenberging op de begane grond. De gebouwen worden 4 lagen hoog. Het zijn woningen geschikt voor zowel jong als oud, mede omdat er een lift in zit.

E) Thorbeckelaan Noord. Op de plek van de voormalige 2-laagse flatjes aan de Thorbeckelaan Noord (ter hoogte van de flats Cort van der Lindenlaan – Gerbrandylaan) staan nu zgn. patiobungalows.