De energiecoöperatie is een vereniging, die bestaat uit leden en vrijwilligers uit Pijnacker-Nootdorp. Iedereen uit Pijnacker-Nootdorp kan meedoen, samen proberen we de lege daken in de gemeente Pijnacker-Nootdorp vol te leggen met zonnepanelen.

In 2020 zijn we met 69 leden gestart om het dak van Harry Wubben Flowers in Nootdorp vol te leggen. De zonnepanelen zijn vanaf september 2019 in gebruik en leveren goed. We willen daarom ook uitbreiden en hebben energie-delen in de verkoop voor het tweede deel van Harry Wubben en biologisch veebedrijf Gravesteijn in Oude Leede. Inmiddels zijn al 80% van energie-delen verkocht en betaald. De energie opbrengst van de zonnepanelen komt ten goede aan de leden. Maar wat vooral interessant is, is dat je een deel van je energiebelasting terugkrijgt. De landelijke postcoderoosregeling zorgt hiervoor. Het uit vrijwilligers bestaande bestuur zorgt o.a. dat dak-eigenaren en inwoners samen worden gebracht. Daar de eerste kamer december 2020 akkoord is gegaan met de nieuwe postcoderegeling en we graag deze projecten onder de oude regeling willen laten vallen, willen wij u er wel op wijzen dat de sluitingstermijn voor deze projecten is op 15 maart 2021. Daarna kunt u zich ook voorinschrijven op toekomstige nieuwe projecten.

Wil je meer weten of meedoen kijk dan op www.energiecooperatiepijnackernootdorp.nl

Met vriendelijk groet, Bestuur Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp 

Paul de Bree, voorzitter EPN, André de Langen, Peter Bes, Ronald Berk, Monique de Veld

Categories:

Tags:

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gezocht !Bestuursleden voor de vereniging.

De wijkvereniging Pijnacker-Noord is destijds opgericht toen de gemeente onze wijk ging renoveren. Daarin heeft de wijkvereniging veel zeggenschap gehad. Ondanks dat het lang heeft geduurd is de wijk naar volle tevredenheid opgeleverd. Toen kwam de coronaperiode waardoor er allerlei activiteiten niet konden doorgaan en ligt het wijkgebeuren een beetje in een slaaptoestand.

Er zijn verschillende bestuursleden geweest die zich hebben ingezet voor de ontwikkeling van de wijk. In 2021 was er al een vacature en nu zijn er nog twee bestuursleden mee gestopt. Het bestuur bestaat nog maar uit drie leden en dat is veel te weinig. We zijn dus naarstig op zoek naar drie enthousiaste leden die ons bestuur willen komen versterken.

Is uw nieuwsgierigheid nu gewekt dan kunt u contact op nemen via de website met de secretaris Dick Grootenboer.